Det här är väl lite som att slå in öppna dörrar tänker jag när jag läser om en amerikansk undersökning i dagens SvD, som visar att den som läser och skriver också behåller minnet bättre.

Men det kan väl inte nog betonas att den som är aktiv, läser, skriver, tänker och formulerar sig behåller sitt intellekt skarpare och får ett klarare minne även upp i åldrarna.

Det är också en av anledningarna till att jag vill kunna erbjuda min Memoartjänst till många fler, för jag vet att det verkligen ger sådan livkvalitet. Nu gäller det att hitta smarta vägar ut till alla som behöver hjälp att minnas!

 

Annons

Om stalnert

Nyfiken generalist i mina bästa år. Jobbar med den osannolika kombinationen scenkonst och IT. Ibland undrar jag hur det gick till när jag blev en kreative vilde. Tror det började med mitt intresse för bilder och ord. Så, jag låste Litteratur och konstvetenskap. Sen försökte jag jobba på kontor. Inget vidare - kändes hemskt när min dåvarande arbetsgivare erbjöd mig en fast anställning. Sitta på samma stol resten av livet? Inte särskilt kul tänkte jag och bestämde mig för att läsa på Kulturvetarlinjen, jättekul med dramatik, så jag läste lite till. Sen blev det många år som teaterproducent, ja, lite alltmöjligt-producent. Därefter totalt tvärtrött - aldrig mer scenkonst tänkte jag. Så, jag startade eget och började skriva för webben. Då, kom IT-kraschen. Ja, ni förstår kanske temat - dags att ändra inriktning igen - jag fick lära mig vad B2B betydde och hur forskare tänker - ingen av kategorierna gillar metaforer - annars rätt olika syn på innehåll. Skrev copy för museer och utställningar, blev bl a Lisebergs historia på 3 000 ord och mycket annat. Så en dag sprang jag på den försvunna samiska dansen - den hade liksom bara legat och väntat på mig. Och på den vägen är det (Kompani Nomad). Tycker administration, bokföring och redovisning är jättetrist, så därför har jag sysslat med att effektivisera bort detta i ett antal år bl a genom att utveckla applikationen Nevo i företaget Nevosoft Business AB. (Utbildad kulturvetare och videofilmare)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s