Välkommen debatt om en svensk kulturkanon!

En välkommen debatt – och många aspekter som behöver belysas när det gäller frågan om en svensk kulturkanon.

Läs mer på Svd

Läsning gör minnet klarare

Det här är väl lite som att slå in öppna dörrar tänker jag när jag läser om en amerikansk undersökning i dagens SvD, som visar att den som läser och skriver också behåller minnet bättre.

Men det kan väl inte nog betonas att den som är aktiv, läser, skriver, tänker och formulerar sig behåller sitt intellekt skarpare och får ett klarare minne även upp i åldrarna.

Det är också en av anledningarna till att jag vill kunna erbjuda min Memoartjänst till många fler, för jag vet att det verkligen ger sådan livkvalitet. Nu gäller det att hitta smarta vägar ut till alla som behöver hjälp att minnas!

 

Annons

Kvinnor behövs i styrelserna!

Det här var ju inget som vi inte  visste förut, men ibland är det bra när forskning kan visa att det vi redan vet är sant.

Artikeln läste jag på Nätverket Give it forwards sida på fejsbook.

Skärpning Google!

Skärpning Google!

Ogooglebar har numera tre betydelser! Jag trodde det var årets aprilskämt. Men tyvärr. Det var på riktigt. Hur är det möjligt att ett så medvetet företag som Google gör bort sig inför hela världen på det här sättet? Finns det ingen som helst känsla hos företaget om det djupt odemokratiska i att försöka styra vilka ord som vi får använda när vi pratar svenska? INGEN ENSKILD ÄGER SPRÅKET, SvD 2 april 2013.

Bli vän med LIX

Bli vän med LIX

Min senaste vän är LIX-räknaren som håller koll på hur lättläst en text är.  Jag försöker knäcka nöten med lättskrivna texter som innehåller fackuttryck eller långa ord. En inte helt lätt kombination. På sajten www.lix.se kan du kolla din egen hemsida eller andra texter som du använder i din kommunikation.

Nya medier – samma språk – stämmer det verkligen?

Tankeväckande i SvD om Nya medier – samma språk – men stämmer det verkligen?

Olle Josephson som är professor vid institutionen för nordiska språk vid Stockholms universitet skriver i dagens SvD om att trots nya medier är språket detsamma. Och visst i princip håller jag med honom. Språket är detsamma, om man med det menar orden. Men det räcker inte för att förklara  hur vi numera skriver på sociala medier och på internet. Jag är helt övertygad om att formatet och tekniken påverkar hur vi skriver på ett högst påtagligt sätt – Twitter är väl med sin begränsning det mest tydliga exemplet. Som professionell skribent är jag ack så medveten om att språket inte bara anpassas mot målgruppen, utan också till tekniska eller designmässiga begränsningar.

Nytt samarbete!

Under årets första månader har jag inlett ett samarbete med Broschyrmakarna i Lund och har mönstrat på som deras nya copywriter.

Att skriva broschyrer är inget nytt område för mig. Tvärtom. Över tvåhundra broschyrer blev det under min tid hos JS Gruppen i Malmö.

Det är härligt att vara tillbaka på banan – det roligaste är att åka ut och på plats möta alla  kunniga och engagerade kunder!

Men naturligtvis fortsätter jag att ta andra uppdrag, välkommen att höra av dig om du har text som behöver produceras!

ON LOCATION gästspelar i Arvidsjaur

Hejdå TORONTO

I Egenutgivarnas värld

Det var så kul att få vara med i Egenutgivarnas monter på Bokmässan.

Hoppas kunna komma tillbaka nästa år också. Framförallt så hoppas

jag ha med mig en ny bok förstås!!